2012. április 2., hétfő

Utazni jó!

Az utazás rengeteg izgalommal jár, ami már akkor elkezdődik, mikor először ülünk le a gép elé és kezdünk el nézelődni a számtalan utazási lehetőséget kínáló oldalak között. Bőszen jegyzetelünk, kiírogatjuk a legjobbakat, amíg meg nem találjuk azt az egyet. És megkezdődik a visszaszámlálás.

Amint kiderül, hogy mi a következő biztos úti célunk, megkezdődik a hetek, a napok és az órák visszaszámlálása egészen az indulásig. Sok esetben maga a tudat, hogy lassan eljön az a várva várt időpont, hogy nem kell az iskolapadban ülni, vagy a munkahelyen gürizni hatalmas boldogsággal tölt el minket.  Mivel a legtöbb percünket az utazás gondolata köti le, így ez az idő leginkább arra szolgál, hogy összevásároljunk minden fontos vagy éppen teljesen felesleges dolgot az útra. És persze mindet el kell vinnünk magunkkal, ezért kénytelenek vagyunk ugrálni a bőrönd tetején, vagy teljes súlyunkkal ránehezedni, hogy végül valahogyan összehúzzuk a cipzárját. Így mondhatni már a csomagolás is egy élmény.


Sőt, néha a több órás utat is lehet élvezni. Személy szerint imádom. Könyv a kézben, zene a fülben, és lehet bambulni kifelé az ablakon. Sajnos akad rossz példa is, mint amikor már fél napja zötykölődünk a buszon, a lábaink már az első óra után elhaltak, aludni nem tudunk, mert a fejünk folyamatosan elgurul valamerre, és ráadásként mögöttünk valaki előveszi a fasírtot. De nem számít. Mert mindezek ellenére lassan megérkezünk, végre máshol lehetünk, elszakadva a napi rutintól. Felfedezünk ismeretlen helyeket, ízeket, találkozunk új emberekkel. És minden egyes utazással többet látunk a világból.

Janotka Krisztina

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése